Tesco wyróżnione w XIII Rankingu Odpowiedzialnych Firm

Działania Tesco w zakresie społecznej odpowiedzialności biznesu zostały docenione przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu. Tesco jako jedyna sieć handlowa znalazła się w pierwszej 10 opublikowanego Rankingu Odpowiedzialnych Firm.

13 czerwca na oficjalnej gali odbywającej się w siedzibie Akademii Leona Koźmińskiego w Warszawie ogłoszono wyniki XIII Rankingu oraz konkursu Startupów Pozytywnego Wpływu. Tesco, jako jedyna sieć handlowa znalazła się w pierwszej 10 firm najbardziej odpowiedzialnych. Ranking Odpowiedzialnych Firm jest jedynym takim w podsumowaniem, które podejmuje tematykę związaną ze społeczną odpowiedzialnością biznesu (CSR) firm działających w Polsce.

- W Rankingu Odpowiedzialnych Firm badamy jakość systemów zarządzania CSR, nagradzając te firmy, które w dojrzały sposób podchodzą do stałego doskonalenia sposobu swojego działania na rynku i w społeczeństwie – mówi prof. Bolesław Rok z Akademii Leona Koźmińskiego, współautor Rankingu – Największe firmy z tegorocznej edycji Rankingu coraz lepiej rozumieją wyzwania przed którymi wszyscy stoimy, szczególnie związane z katastrofą klimatyczną.

Łącznie w Rankingu Odpowiedzialnych Firm wzięło udział już ponad 200 firm działających na polskim rynku. Ranking jest wspaniałą okazją do poruszenia tematyki CSR oraz daje możliwość porównania wyników pomiędzy firmami w poszczególnych jego obszarach. Daje także możliwość rozwoju strategii odpowiedzialności biznesu.

Pełny raport dostępny jest tutaj.