Tesco Ezakupy z kolejnym sklepem w Poznaniu

Tesco poszerza bazę sklepów dostarczających zakupy online. Od 2 listopada do sieci Tesco Ezakupy dołącza drugi już sklep w Poznaniu - hipermarket przy ul. Mrągowskiej. Dzięki tej zmianie poprawi się czas realizacji dostaw, a ilość obsługiwanych w regionie zamówień wzrośnie o 30%.

Sklep przy ul. Mrągowskiej będzie 26 „internetową” placówką Tesco w Polsce i 2 w Poznaniu. Dostawy realizowane są przez 7 dni w tygodniu, w godzinach 8 - 22. Zakupy możemy również odebrać osobiście na terenie sklepu korzystając z usługi „Zamów i Odbierz”, w godzinach 10 - 22.  Za zakupy płacimy kartą - przy okazji składania zamówienia lub przy dostawie.

Upodobania klientów robiących zakupy za pośrednictwem internetu coraz mniej różnią się od zwyczajów tych wybierających sklepy stacjonarne. W internecie wciąż największą popularnością cieszą się produkty ciężkie, takie jak woda czy mleko. Jednak systematycznie rośnie ilość zamawianych mięs, ryb i pieczywa. Świeżość artykułów jest zapewniana przez samochody dostawcze wyposażone w specjalne chłodnie i mroźnie, co oznacza, że dostaniemy na próg domu zarówno zimny jogurt, jak i lody o właściwej temperaturze -18 st. C.

Wartość przeciętnego zamówienia w Ezakupach Tesco jest 4-5 razy większa niż przeciętnego koszyka w sklepie stacjonarnym. Oznacza to, iż klienci Tesco wolą robić jednorazowe zakupy, które wystarczą im na dłużej i nie musza się nimi martwić przez wiele dni - mówi Mariusz Nowak, menadżer Tesco Ezakupy. Polacy przyzwyczaili się do naszego rozwiązania i coraz chętniej dokładają do koszyków także produkty świeże, niegdyś kupowane wyłącznie w tradycyjnym sklepie – dodaje.