Strategia Pomocnych Gestów - aktualizacja

Wierzymy, że każdy, nawet najdrobniejszy gest ma wielkie znaczenie – to jedna z podstawowych wartości Tesco. Wyznacza codzienny kierunek naszych działań dla koleżanek i kolegów z całego świata, w tysiącach społeczności, w których działamy oraz dla milionów klientów, których obsługujemy. Jest to również punkt wyjścia dla Strategii Pomocnych Gestów, która określa, w jaki sposób Tesco może mieć wpływ na wyzwania społeczne i środowiskowe, które mają największe znaczenie dla naszych klientów, pracowników i społeczności.

Strategia motywuje nas do tworzenia organizacji, w której koleżanki i koledzy mogą stale rozwijać swe umiejętności; gdzie pomagamy klientom w podejmowaniu zdrowszych wyborów i dajemy im wysokiej jakości, zrównoważone produkty w dobrych cenach; gdzie dążymy do tego, by nadająca się do spożycia żywność nie marnowała się; gdzie zmniejszamy wpływ opakowań na środowisko i wspieramy społeczności, w których działamy. Od wprowadzania w życie Strategii Pomocnych Gestów w 2017 r. wykonaliśmy duży krok naprzód w każdej w tych dziedzin. Szczegóły oraz specjalny raport za rok 2018 znaleźć można na stronie tescoplc.com.

A jak wygląda postęp prac w Polsce?