Pro Formula – nowa linia kosmetyków już w sklepach

Pro Formula, nowa na rynku marka kosmetyków do codziennej pielęgnacji, trafiła właśnie do sklepów. Pro Formula to blisko 180 produktów dostępnych na wyłączność w super- i hipermarketach Tesco. Linia obejmuje między innymi mydła hipoalergiczne, szampony do włosów, żele pod prysznic, akcesoria do depilacji i golenia dla kobiet i mężczyzn oraz suplementy diety. Bardzo szeroki wybór produktów oraz różnorodność zawartych w nich składników aktywnych sprawia, że niemal każdy znajdzie wśród nich kosmetyk dostosowany do indywidualnych potrzeb.

Kosmetyki nowej marki Pro Formula oparte są o naturalne składniki roślinne oraz substancje aktywne opracowane i przebadane w laboratoriach. Receptury zastosowane w kosmetykach Pro Formula odpowiadają na potrzeby różnych grup konsumentów. Linia Pro Formula obejmuje m.in. 8 typów szamponów oraz odżywek do włosów, w tym do włosów suchych, zniszczonych i farbowanych oraz o działaniu przeciwłupieżowym. W ofercie dostępnych jest również kilkanaście żeli pod prysznic o różnej objętości opakowań i działaniu: relaksacyjnym, regenerującym czy nawilżającym, a także toniki do różnych typów skóry oraz kremy do stosowania na dzień i na noc. Szampony oraz żele występują w opakowaniach o różnych pojemnościach, by dać konsumentom większą możliwość wyboru.

Znamy potrzeby konsumentów i wiemy, że chcą oni mieć możliwość wyboru produktów dopasowanych do indywidualnych potrzeb włosów czy skóry, a także do własnego stylu i tempa życia. Szeroka oferta kosmetyków Pro Formula została opracowana tak, by każdy mógł znaleźć w niej coś dla siebie  – mówi  Małgorzata Reiss-Wanat, menadżer marki Pro Formula.

Dopasowanie do indywidualnych potrzeb klientów możliwe jest dzięki szerokiej gamie składników zastosowanych w kosmetykach Pro Formula. Wśród nich znajdują się między innymi Kerarice™ – nowoczesny surowiec uzyskiwany z ryżu, zaprojektowany w celu ochrony włosów przed uszkodzeniami wywoływanymi promieniowaniem słonecznym. Składnik ten znajdziemy w takich produktach jak szampon i odżywka Colour Protect. Z kolei tonik do twarzy Pure Proces zawiera aktywny ekstrakt z zielonej herbaty, wyciąg z trawy azjatyckiej oraz oliwę z oliwek, dzięki którym produkt ma działanie kojące i nawilżające oraz wspomaga walkę z trądzikiem. Inne substancje aktywne, które znajdziemy w kosmetykach Pro Formula to między innymi olejek z awokado, proteiny pszenicy, proteiny mleka, wyciąg z trawy cytrynowej, olejek z palmarosy i mandarynki.

Linia kosmetyków Pro Formula obejmuje również dezodoranty, płyny do płukania jamy ustnej, balsamy do ciała oraz inne kosmetyki do codziennej pielęgnacji. Znajdziemy w niej także maszynki i pianki do depilacji i golenia dla kobiet i mężczyzn, szczoteczki do zębów oraz produkty kosmetyczne dla najmłodszych.

Wszystkie produkty są przebadane dermatologicznie. Specjalna linia kosmetyków dla alergików została również sprawdzona pod kątem hipoalergicznym. Kompletna linia produktów marki Pro Formula będzie dostępna w sklepach Tesco od początku marca.