Pierwsza faza programu „Decydujesz, pomagamy” zakończona

Zakończyła się pierwsza faza programu grantowego „Decydujesz, pomagamy”. Aktywni mieszkańcy oraz lokalne organizacje mogły zgłaszać swoje projekty do 13 maja. Przed organizacjami decydujący moment  - Komisja Grantowa wybierze projekty, które wezmą udział w głosowaniach w sklepach Tesco.

Trwa VI edycja programu grantowego „Decydujesz, Pomagamy” organizowanego przez Tesco wraz z Fundacją Tesco. W ramach I fazy programu aktywni mieszkańcy oraz organizacje społeczne mogły zgłaszać chęć uczestnictwa w programie za pomocą formularza dostępnego na stronie organizatora.

Właśnie rozpoczął się kolejny etap, w którym Komisja Grantowa wybierze 375 organizacji, które wezmą udział w głosowaniu w sklepach Tesco. Ostatecznego wyboru dokonują klienci sieci Tesco, którzy w otwartym głosowaniu zdecydują, które projekty są – ich zdaniem – najpotrzebniejsze dla ich regionu. W każdym z mikroregionów najciekawsze inicjatywy zostaną nagrodzone grantami w wysokości 5 000, 3 000 lub 1 000 złotych. O tym, kto zdobędzie tą możliwość poinformujemy 13 czerwca.

Więcej informacji o programie znajduje się na stronie internetowej: www.tesco.pl/pomagamy