Oddaj głos na lokalną inicjatywę społeczną!

Od 17 czerwca do 14 lipca wszyscy mieszkańcy i zaangażowani w życie społeczne działacze mogą głosować na najciekawsze inicjatywy społeczne w swoim regionie. W 125 klastrach, które swoim zasięgiem obejmują całą Polskę, zostaną przyznane granty o wartości 5 000, 3 000 i 1 000 zł.

Każdy, nawet najmniejszy gest ma znaczenie

Program „Decydujesz, pomagamy” realizowany jest nieprzerwanie od 2016 roku, przy wsparciu Fundacji Tesco oraz Pracowni Badań i Innowacji „Stocznia”. Głównym celem programu jest wsparcie mieszkańców naszego kraju w realizowaniu ich pomysłów na lokalne inicjatywy.

O tym, jakie projekty wejdą w życie w VI edycji, decydują klienci Tesco, podczas głosowania, które trwa od 17 czerwca do 14 lipca - za jeden paragon otrzymują jeden żeton, uprawniający do głosowania na ich zdaniem – najciekawszy i najpotrzebniejszy – projekt. W każdym ze 125 mikroregionów przyznane zostaną trzy granty, w wysokości 5 000, 3 000 i 1 000 złotych. Łączna wartość dofinansowania działań dla organizacji wynosi 1 125 000 zł.

Głosy na wagę złota

W VI edycji programu Tesco wprowadziło modernizację głosowania, która zapewnia dostęp do żetonów przy wszystkich kasach, zarówno tradycyjnych, jak i samoobsługowych. Nowa formuła ułatwia oddanie głosu wszystkim klientom, którzy korzystają z bardziej nowoczesnych form robienia zakupów.

Głosowanie to czas, w którym  mieszkańcy łączą swoje siły i walczą o najlepszy według nich projekt. Doceniamy ich ogromne zaangażowanie i w związku z tym postanowiliśmy ułatwić dostęp do oddania głosu wszystkim klientom – przy każdej kasie samoobsługowej znajdzie się pojemnik z żetonami. - mówi Daria Kulińska, Dyrektor ds. Komunikacji Tesco.

Listę wszystkich projektów, na które można głosować w sklepach Tesco w ramach VI edycji programu „Decydujesz, pomagamy” oraz dotychczasowo zrealizowane projekty można znaleźć na stronie programu www.tesco.pl/pomagamy.