Od hummusu po schabowy – 26 nowych dań w ofercie Tesco

Jak wynika z badań*, już co trzeci Polak nie ma czasu na samodzielne przygotowanie posiłków w domu i szuka wygodnych i gotowych rozwiązań. Odpowiadając na te potrzeby Tesco rozszerza asortyment dań gotowych. Nowe propozycje przygotowywane są z wyselekcjonowanych składników, a dzięki krótkiemu terminowi przydatności zapewniają gwarancję świeżości. Rozmaite humusy, sałatki, makarony we włoskim stylu czy zupy to tylko niektóre nowości dostępnych w ofercie Tesco.

Do wprowadzonych w minionym roku kanapek, sałatek i pizz dołącza 26 nowych dań z kuchni zarówno regionalnej, jak i międzynarodowej. Nowe propozycje kulinarne Tesco przygotowywane są z wysokiej jakości świeżych produktów i dzięki nowoczesnej recepturze stanowią ciekawą alternatywę dla osób poszukujących nowych smaków - ale także dla tych, którzy cenią tradycyjne specjały. Dania są gotowe do spożycia od razu lub wymagają tylko podgrzania w kuchence mikrofalowej.

Nowe propozycje są odpowiedzią na potrzeby konsumentów. Jak wskazują badania* przeprowadzone przez SW Research na zlecenie Tesco Polska tylko połowa Polaków przygotowuje swoje posiłki w domu codziennie lub częściej niż 5 razy w tygodniu. Co trzeci mieszkaniec kraju nie ma czasu na gotowanie w domu. Coraz chętniej sięgamy po gotowe rozwiązania, które są wygodne do spożywania zarówno w miejscu pracy, jak i w domowym zaciszu. Prawie 20% Polaków kupuje gotowe dania w supermarkecie co najmniej raz w tygodniu lub częściej, a 35% - kilka razy w miesiącu.

Wiemy jak bardzo dla naszych klientów liczy się komfort i oszczędność czasu, a także podążanie za najnowszymi trendami żywieniowymi. Chcemy, aby nasze produkty były jednocześnie dobrej jakości, jak również wygodne i niedrogie. Jestem przekonany, że wśród tej szerokiej oferty każdy odnajdzie to czego poszukuje – mówi Grzegorz Kościow, kierownik ds. rozwoju produktów marki własnej w Tesco.

Dla wszystkich miłośników kuchni „fusion” Tesco oferuje hummusy w różnych wariantach smakowych w tym pomidorowo-paprykowy czy buraczany. W nowej ofercie znajdziemy także świeże sałatki, takie jak kuskus z pieczonym kurczakiem i warzywami czy kaszę gryczaną z burakiem i serem sałatkowym. Dania stanowią idealną, pełnowartościową przekąskę dla wszystkich zapracowanych, którzy poszukują lekkich i zdrowych przekąsek. Wygodne opakowanie, odpowiednio dopasowane porcje produktów oraz zawartość sztućców w komplecie daje możliwość skosztowania produktów w każdych warunkach, a krótki termin przydatności do spożycia zapewnia gwarancję świeżości.

Nowa oferta zawiera również gotowe dania, które wymagają jedynie podgrzania w kuchence mikrofalowej. W sklepach Tesco znajdziemy dania tradycyjne, jak filet z kurczaka z ziemniakami, placki ziemniaczane panierowany czy łosoś z warzywami oraz zupy - pomidorową, dyniową czy włoską zupę warzywną minestrone. Miłośnicy kuchni południowej będą mogli także spróbować rozmaitych rodzajów makaronów, w tym spaghetti bolognese, carbonara czy lasagne, które będą dostępne w dwóch wersjach smakowych. Oferta dań z kuchni światowej obejmuje potrawy takie jak kurczak w sosie słodko-kwaśnym, tikka masala czy kurczak kung pao.

Wszystkie produkty są chłodzone oraz dystrybuowane do Centrów Dystrybucji Tesco nawet 6 razy w tygodniu, dzięki temu trafiają do sklepów już na drugi dzień i pozwalają zawsze zachować świeżość i smak.

* badanie SW Research dla Tesco Polska przeprowadzone w dniach 20-21.08.2019 roku na reprezentatywnej grupie 1009 Polaków powyżej 18 roku życia.